Натурално масло от семки на тиква – 100 % чисто, студено пресовано, 50 мл

22.50 лв.

Натурално масло от семки на тиква – 100 % чисто, студено пресовано, 50 мл

Има много добър противовъзпалителен ефект. При направени изследвания е доказано, че действа със силата на индометацин, но без страничните ефекти.
Маслото от семки на тиква съдържа линолова киселина, омега-6 мастни есенциални киселини. Омега-6 мастни киселини са от решаващо значение за нормалния растеж и развитие на мозъчната функция, те помагат за стимулиране растежа на косата и поддържат добрият вид на кожата, регулират обмяната на веществата, както и поддържат здравето на костите и репродуктивната система

Share this product

Натурално масло от семки на тиква – 100 % чисто, студено пресовано, 50 мл

Натуралното маслото от семки на тиква е богато цинк, мед, желязо, манган, магнезий, фосфор, витамини К, Е и В, омега 6.

Сертификати: ISO 22000:2005; ISO 9001;2008.

Ползи за мъжете: Тиквените семки отдавна се оценяват като важна естествена храна за здравето на мъжете. Това е отчасти поради високото им съдържание на цинк, което е важно за здравето на простатата (където той се намира в най-високи концентрации в организма). Маслото от семки на тиква играе важна роля при повлияването на доброкачествена хиперплазия на простатата (ВРН или разширения на простатата). Изследванията показват, че може да бъде много полезно в подкрепа на здравето на простатата.

Ползи за жените: Маслото от семки на тиква също така е богато на природни фитоестрогени и проучванията показват, че може да доведе до значително увеличение на добър „HDL“ холестерол, като понижава кръвното налягане, намалява горещите вълни, главоболието, болките в ставите и други симптоми на менопаузата в постменопауза.

Натурално масло от семки на тиква – 100 % чисто, студено пресовано, 50 мл има много добър противовъзпалителен ефект. При направени изследвания е доказано, че действа със силата на индометацин, но без страничните ефекти.
Маслото от семки на тиква съдържа линолова киселина, омега-6 мастни есенциални киселини. Омега-6 мастни киселини са от решаващо значение за нормалния растеж и развитие на мозъчната функция, те помагат за стимулиране растежа на косата и поддържат добрият вид на кожата, регулират обмяната на веществата, както и поддържат здравето на костите и репродуктивната система /Университета на Мериленд (UM) – Медицински Център/.
Фитостеролите подпомагат за понижаване на холестерола в кръвта.
Маслото от семки на тиква също така съдържа токоферол, който е мощен антиоксидант, известен също като витамин Е. Той подпомага усвояването на витамин К от организма. Също така играе роля в образуването на червени кръвни телца, съгласно Университета на Мериленд (UM) – Медицински Център.
Маслото от семки на тиква е източник на витамин К. Този витамин подпомага поддържането на здрави кости при възрастните хора.

Начин на употреба:

Вътрешно: 2 чаени лъжички на ден, в малко течност, сутрин и вечер преди хранене.
Маслото трябва да се пие 21 дена в месеца, 10 дена се почива, и след това отново започва да се пие, най-малко в продължение на 3 месеца.

Внимание! Продуктът не е лекарствено средство. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Съхранение: На тъмно и хладно място, недостъпно за деца.

Опаковка: Стъклено шише, 50 мл

Налично в Биомедис ООД – Сливен

Производител: „Botalife“

Безплатна доставка, при получаване от ЦИМ Биомедис -Сливен, www.biomedis.info