ПРЕПОРЪКИ ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ ЛЕЧЕНИЕТО НА ХРОНИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

 

Възстановяването на здравето в центъра по интегративна медицина е комплексен подход за оздравяване на цялото тяло и изисква Вашето активно участие, а понякога и решителна промяна в начина Ви на живот.  Молим Ви да се информирате за методите ни за възстановяване на здравето, нашето разбиране за здравословно хранене,  пиене на вода и начин на живот, преди да започне Вашето лечение. Ако имате въпроси, открито ги задайте на лекуващият Ви лекар. В интерес на Вашето оздравяване е Вие да сте в съгласие с нашите методи на работа.

Възстановяване на Вашето здраве :

След като завърши комплексната диагностика, специалистът, провел изследването ще състави терапевтичен план, включващ всички или част от нашите методи. Независимо дали терапията ще се осъществява в центъра по интегративна медицина или в домашни условия, желателно е да спазвате стриктно всички негови указания. Често процесът на възстановяване на здравето е съпроводен с т.н. лечебни кризи. Те се появяват когато сме задействали самолечителните процеси в тялото и организмът преразпределя своите ресурси и процеси за да се самолекува. Причината за това е, че за тялото, болестта в един орган е болест на цялото тяло. Тези лечебни кризи са очаквани показателни за процеса на възстановяване на здравето Ви. Не се притеснявайте, а споделяйте с Вашият лекуващ лекар всички усещания и промени, които настъпват. За него това в важна информация и ще ви бъде благодарен, че сте отделили време да я споделите.

Ето основните условия и препоръки по време на лечебния процес :

 

      Препоръки:

 

 1. Ако се доверите на нашия екип за възстановяване на здравето Ви, очакваме от Вас да спазвате стриктно, предписанията на Вашия лекуващ лекар.
 2. Ако по време на лечебния курс имате странични реакции, споделете ги с Вашия лекуващ лекар.
 3. Ако по време на лечебния курс получите други оплаквания, например простуда, цистит, болки в кръста и други, свържете се с Вашия лекуващ лекар.
 4. Ако започвате или преустановявате приема на нови лекарствени препарати, консултирайте се с  Вашия лекуващ лекар.
 5. Създайте си навик сутрин да измервате pH урината с тест лентички. Вашият начин на хранене променя алкално-киселинния баланс на тялото. Стремежът ни е показанията на pH да се движат в рамките на 6.5-7.5. По време на контролните прегледи, информирайте лекуващия лекар за тези стойности. Трайно отклонение от тези граници показва наличие на проблемни процеси в тялото и е пречка за Вашето здраве.
 6. Пиене на вода:
 7. Препоръчително е сутрин обед и вечер, един час преди хранене да изпивате по една-две чаши вода.
 • Препоръчваме Ви да избирате вода получена с обратна осмоза, а още по-добре,  водородна вода.  Никога не пийте вода по време на хранене и един час след това. Това пречи на правилното храносмилане.
 • Изградете си навик, сутрин да изпивате една чаша топла вода с лъжичка натурален ябълков оцет, 30 минути преди закуска.
 • Когато усещате, че Ви пада кръвната захар и ви се яде сладко, вместо сладкиш или бонбон, изпийте чаша вода с лъжичка натурален ябълков оцет и чаена лъжичка мед. Веднага ще се почувствате по-добре.
 • Избягвайте индустриалните безалкохолни напитки, включително на известни фирми или пакетирани натурални сокове. Водата е това, което Ви трябва.
 1. Хранене:
 • Препоръчително е сутрин преди храна да пиете чаша или две топла вода с изцеден лимон или ч. лъжичка ябълков оцет. Изчакайте половин час. След това можете да закусите сурови плодове, зеленчуци, ядки семена. Ако работите тежка физическа работа добавете въглехидрати под формата на зърнени храни, пълнозърнести макарони и др.
 • Стремете се да спазвате принципите на разделното хранене. Ако сте в ситуация, в която не можете да изберете подходяща храна, първо изяжте въглехидратната част и след това протеиновата част от храната.
 • Започвайте всяко хранене с прясна салата. Изключително важно за здравето ни е редовен прием на живи ензими и храна с високо съдържание а жизнената енергия на слънцето, въздуха и земята.
 • Стремете се към хранителна диета представляваща 80% сурова (растителна) храна и 20% (термично обработена)
 • Ограничете консумацията на млечни продукти до два-три пъти седмично в малки количества, като допълнение към основното ви хранене. Избягвайте консумацията на прясно мляко.
 • Добре е да ограничите консумацията на месо до два три пъти седмично в т.ч. и риба (освен ако лекуващия ви специалист не ви е предписал друг хранителен план). Старайте се да консумирате животински продукти винаги с пресни или леко задушени зеленчуци.
 • Избягвайте овъглените белтъчини (скара), както и пържените храни, особено в заведенията за обществено хранене
 • Избягвайте консумация на индустриално консервирани храни и напитки.
 • Старайте се основно да се храните със сурови плодове и зеленчуци или обработени на пара за да запазите ензимите живи.
 1. Детоксикация на организма.
 • Тялото и храносмилателната ни система имат нужда от периодично прочистване и почивка. Затова е препоръчително да проведждате детоксикация един ден (24 часа) седмично, като приемате само прясно изцедени сокове или ако можете още по-добре е само на дестилирана или водородна вода. Тялото ви ще ви се отблагодари със здраве.
 • Използвайте и други методи на детоксикация – биорезонансна терапия, йонна детоксикация, билкови чайове, СПА процедури и др.
 1. Всеки ден се старайте да вървите по час-два пеша или алтернативни леки физически занимания във фитнес.
 2. Старайте се да бъдете всеки ден все по-дълго в добро и жизнерадостно настроение. Ще си направите голяма услуга, ако все по-дълго на устните ви се настани усмивка. Помнете усмивката изпраща мощни оздравителни сигнали към мозъка.

Не забравяйте, ние сме до вас през целия процес на възстановяване на здравето Ви и сме на разположение винаги, когато имате нужда от информация, обучение, помощ  или просто желаете да споделите как се чувствате.

Създадохме специален интернет магазин, www.zdravini.bg  със селектирани био продукти и уреди за здраве, така, че всичко от което имате нужда да можете да си го набавите лесно и на по-ниска цена. Вие като наш пациент получавате ваучер за постоянен промоционален  код за 5% отстъпка при всяка покупка в бъдеще за вас и вашето семейство. За да я получите, при пазаруване въведете промо код „bio1256”

Подробна информaция за храненето и различни хранителни диети, можете да намерите на нашия блог .

За информация и безплатни  видео упражнения за лечение на болки в гърба, кръста и ставите посетете сайта: www.bowen-therapy.eu

Подробна информация за ползите от водородната вода можете да прочетете на сайта: www.vodorodnavoda.bg

Подробна информация за вода получена с обратна осмоза можете да прочетете на сайта: www.obratnaosmoza.com

Селектирани био храни, безглутенови храни, супер храни, сурови ядки и семена, хранителни добавки, витамини, минерали и уреди за здраве на по-ниски цени можете да намерите на  www.zdravini.bg