OMEGA 3 FISH OIL 1200mg 50 CAPS

14.50 лв.

за сърдечносъдовата, нервната и имуннта система

Share this product

Повлиява положително състоянието на кръвоносните съдове и сърдечно-съдовата система. Регулира производството на хормони, дейността на имунната и централната нервна система. Съдейства за понижаване на холестерола, мазнините и кръвното налягане. Подпомага възстановяването при чернодробни заболявания и депресии. Спомага за предотвратяване на рак на гърдата, на простатата и дебелото черво. Облекчава симптомите при ревматоиден артрит и болест на Крон. Срещу атеросклероза и инфаркт.
Състав: Екстракт от рибено масло 1200мг (EPA 180mg, DHA 120mg), Витамин Е 1 IU .
Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.
Употреба: Да се приема 1 капсула до три пъти дневно или според предписанието на лекар.
Опаковка: 50 капсули в контейнер.
Какво е Омега-3?
Има два типа мазнини, които са жизненоважни за човешкото здраве – омега-3 и омега-6. Средностатистическият европеец консумира значително повече омега-6 мастни киселини чрез храната си, отколкото омега-3. Идеалното съотношение на омега-6 към омега-3 мазнини е 1:1. Нашите прародители еволюират милиони години именно благодарение на това съотношение. Днес обаче нашето съотношение на омега-6 към омега-3 е средно от 20:1 до 50:1!
Досега най-добрите омега-3 мастни киселини са тези в рибата. Омега-3 мазнините от рибата съдържат две мастни киселини, жизненоважни за човешкото здраве – DHA (докозахексаенова киселина ) и EPA (ейкозапентанова киселина). Тези две мастни киселини играят основна роля за предотвратяването на много болести. Човешкият мозък също разчита много на DHA – ниските нива на DHA се свързват с депресията, шизофренията, лошата памет и високия риск от развитие на болестта на Алцхаймер. Днес изследователите свързват недостатъчния прием на тези омега-3 мастни киселини от бременни жени с преждевременното раждане, ниското тегло на новородените и хиперактивността у децата.
За съжаление, консумирането на прясна риба, било то океанска, речна или от рибарник, вече не е препоръчително. Навсякъде по света количеството на живак в рибата е достигнало опасно високи нива и вредите от този живак за здравето днес надделяват над ползите от омега-3 мастните киселини. Редовната консумация на рибено масло обаче се насърчава като ключов фактор за подобряване на здравето. Рибеното масло съдържа най-високите нива от най-добрите омега-3 мастни киселини – тези с EPA и DHA мастните киселини и тъй като е в чиста форма, не излага организма ви на риска от приемане на живака, който присъства в прясната риба.
Откъде се извличат Омега-3 мастните киселини?
Нашето рибено масло се извлича основно от сардини (с 9 различни подвида) и аншоа (семейство Engraulidae с 8 различни подвида). Използвана е още и скумрия. Понякога сьомгата (Salmo/Salmonidae – семейство Пъстървови с 8 различни подвида) се използва за повишаване на съдържанието на DHA, а херингата (Clupea/Clupedidae – семейство Селдови 6 от 11 подвида) – по- рядко за увеличаване на нивата на EPA. Всички риби, използвани за производството на масло в нашите продукти, са уловени в дълбоки студеноводни течения в Северния Атлантически и в Тихия океан. Рибеното масло е извлечено от тялото на рибата.
Нашето рибено масло съдържа 18% EPA и12% DHA в меки желатинови дражета. Монография на Съвета за отговорно хранене CRN (Council for Responsible Nutrition) за рибеното масло планира нуждата от омега-3 мастните киселини да се удовлетворява само чрез тези две мастни киселини. Освен EPA (180mg) и DHA (120mg.) общото количество омега-3 мастни киселини е приблизително 63mgs на драже.
Гаранция за чистота на рибеното масло:
Максималната спецификация за измерването на живака според WFM Fish Oil (Whole Foods Market – търговска верига, която предлага само органични продукти и има свой собствен стандарт за качество) е 0.005 ppm (parts per million) или 0.005mg/kg. Гарантирано е, че количеството живак в едно драже е по-малко от 0.000005mg. За целия материал ppm винаги е 0.05 ppm. Процесът на молекулярна дестилация на WFM Fish Oil отстранява всички диоксини, които биха могли да се съдържат в маслото. Съдържанието на диоксини се измерва по сложна система на токсичния еквивалент и WFM Fish Oil гарантира, че маслото отговаря на всички стандарти за САЩ и на всички нови строги стандарти на Европейския съюз. Стандартите на ЕС са най-суровите в свата. (Обикновено диоксините са по-голям проблем за маслото от черния дроб на рибата, защото те не могат да бъдат напълно молекулярно дестилирани.)
Най-общите функции на Омега-3:
участват в строежа/състава на клетъчните и ядрените мембрани на клетките; регулират и гарантират много функциите на имунната система заедно с омега 6 ЕМК; имат незаменимо участие в регулацията на възпалителните процеси и възстановяването; служат за донори на сигнални молекули и така участват в процесите на комуникацията между клетките на нервната система;
Защо да използвате Омега-3 рибено масло:
Жизненоважно за здравето на сърцето и кръвоносните съдове. Средство за контролиране на възпаленията, кръвното налягане и кръвосъсирването, производството на хормони и активността на имунната и централната нервна система. Изследванията сочат, че синдромът на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD) е свързан с дефицит на омега-3 мастна киселина. Учените смятат, че омега-3 мастните киселини могат да предотвратят рака на гърдата, на простатата и дебелото черво. Доказано е, че омега-3 мастните киселини намаляват високото ниво на серумните триглицериди. Омега-3 мастните киселини са важни за новородените (и за развитието на зародиша в майчината утроба), за правилното развитие на мозъка и ретината на очите. Недостиг на омега-3 мастните киселини е открит при хора с алергии, астма и кожни заболявания като екзема и псориазис. Укрепват здравето на сърдечносъдовата система чрез намаляване на кръвното налягане, отпускане на кръвоносните съдове и намаляване на стойностите на холестерола. Възможно е да намалят болката при страдащите от ревматоиден артрит. Може да облекчат симптомите на болестта на Крон.
10 причини, поради които трбва да използвате Омега-3:
1. Спомага за предотвратяването на депресии, стабилизира настроението на хора с маниакална депресивност и облекчава симптомите на шизофрения.
2. Една от малкото субстанции познати на човека, която намалява концентрацията на триглицериди (мастни вещества), които създават риск от сърдечно-съдови заболявания, в кръвта.
3. Повишаването на Омега-3 киселини влияе директно върху нивата на серотонин в човешкото тяло.
4. EPA (ейкосапентапеларгонова киселина) и DHA (докосахексапеларгонова киселина) спомагат за предотвратяването на сърдечни болести, депресия и рак.
5. Проучване показва, че използването на Омега-3 може значимо да намали производството на интерлевкин-1бета, като в резултат се намалява значително сутрешната скованост, както и броя на болезнени стави при хората болни от артрит.
6. Клинични опити показват, че редовната концумацията на риба и Омега-3 намалява риска от инфаркт с 50%.
7. Използването на Омега-3, ефективно намалява риска от IgA нефропатия – често срещано бъбречно заболяване.
8. Хора приемащи по-високи от нормалното количества Омега-3 имат по-малък риск от възпалителни болести, като астма например.
9. Използването на Омега-3 намалява кръвното налягане при хипертоници и няма ефект върху глюкозния контрол, дори при диабетици.
10. Учени от Нова Зеландия доказаха, че повишеното използване на Омега-3 намалява риска от рак на простатата.
Предупреждение:
• Ако сте бременна или кърмачка, консултирайте се с вашия лекар, преди да започнете прием на рибено масло.
• Омега-3 мастните киселини са изключително податливи на увреждания от свободните радикали, затова се препоръчва прием на витамин Е, витамин С и селен заедно с омега-3 мастни киселини.
• Тъй като омега3-мастните киселини могат да възпрепятстват образуването на тромбози, консултирайте се с лекар, преди да използвате рибено масло, ако имате заболяване на кръвта или приемате противосъсирващи лекарства.
• Рибеното масло не трябва да се приема два дни преди и след хирургични операции.